De zorgboerderij - Over ons - Zorgboerderij de Horst

Over de zorgboerderij

 

Zorgboerderij de Horst biedt dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen (dementie), psychische problemen en lichamelijke beperkingen. De zorgboerderij is gelegen op een bestaand melkveebedrijf, gelegen in het buitengebied van Mill. Op het bedrijf zijn behalve melkkoeien ook jongvee en klein dieren aanwezig. Ook hebben we een moestuin, bloementuin, tunnelkas, jeu de boules baan en een boomgaard. In een rustige en landelijke omgeving ontvangen wij elke dag tussen de 16 en 20 gasten. 

De meeste mensen geven er de voorkeur aan om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Vooral voor ouderen is dit niet altijd makkelijk. Zij hebben vaak te kampen met een lichamelijke en/of geestelijke conditie die niet meer optimaal is. Voor deze mensen biedt zorgboerderij de Horst dagbesteding aan voor één of meerdere dagen per week. 

Door een zinvol en herkenbaar dagprogramma aan te bieden kan de zorgbehoefte afnemen of wordt een snelle achteruitgang beperkt. Ook neemt het sociale isolement af door contacten met anderen. Dit alles bevordert het welzijn van de cliënten waardoor zij wellicht langer thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Ook is het belangrijk dat mantelzorgers zo wat tijd voor zichzelf krijgen en de zorg thuis beter en/of langer vol kunnen houden. Cliënten kunnen wellicht langer thuis blijven wonen en een opname in een zorginstelling kan worden voorkomen of uitgesteld worden. 

Om optimale zorg te bieden zijn er elke dag twee professionals aanwezig. Zij organiseren de activiteiten en dragen zorg voor de begeleiding en de verzorging van onze gasten. Zij worden hierbij ondersteund door vrijwilligers en stagiaires. 

 

 Afbeelding5