Dagindeling - Over ons - Zorgboerderij de Horst

 

Dagindeling

De gasten zijn één of meerdere dagen per week welkom op zorgboerderij de Horst van 9.30 tot 16.00 uur.

Vanaf 9.30 worden ze ontvangen met een kopje koffie. Daarna beginnen sommigen met het voorbereiden van de warmte maaltijd, anderen starten met binnen of buiten activiteiten. Om 12.00 wordt er gezamenlijk een warme maaltijd of brood gegeten. Na het eten bestaat de mogelijkheid om even te rusten. Daarna worden weer verschillende activiteiten aangeboden. Rond 15.30 wordt er afgesloten met een kopje koffie. Om 16.00 vertrekken de gasten weer naar huis. 

 _DSC0832                   

Activiteiten

De zorgboerderij biedt verschillende activiteiten aan, passend bij de individuele behoeftes en wensen van onze gasten. De activiteiten spelen in op het lichamelijk actief blijven, het trainen van het geheugen en het creatief bezig zijn. De activiteiten die wij bieden hebben betrekking op de boerderij en het buitenleven. Het plezier en het welzijn van de gasten staan centraal. 

Er kan een wandelingetje gemaakt worden over het bedrijf of naar de dierenweide. Ook kan de groente- of bloementuin bezocht worden. Er zijn verschillende klein dieren aanwezig die verzorgd kunnen worden. Ook worden er werkzaamheden verricht in de stal, worden er eieren geraapt of wordt er geholpen in de tuin. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om gewoon de krant te lezen, koffie te drinken, gezellig te "buurten",  een kaartspelletje te spelen of een potje te biljarten. Verder wordt er veel genoten van de natuur, de rust en de ruimte om ons heen. In het gebouw is een grote binnenruimte aanwezig. Deze ruimte is ingericht als hobby en klusruimte. Hier kan men naar hartenlust "hobbyen". Dit geeft genoeg mogelijkheden om ook met slecht weer voldoende activiteiten aan te bieden. Zoals u ziet is er voor ieder wat wils. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar wat onze gasten willen en kunnen. Hierop spelen wij in om ieder een fijne dag te bieden. Bij alle activiteiten is begeleiding aanwezig. 

088-DSC07104